Вже 27 жовтня в Києві відбудеться Міжнародна конференція «From Local to Global: суперфуди, технології, ринки». Це єдиний екосистемний агрозахід в Україні, що присвячено унікальним українським продуктам і суперфудам, а також технологіям для їхнього виробництва і маркетингу, ефективним рішенням та сервісам виходу українського АПК та інноваційного бізнесу на нові ринки. Одним з таких продуктів є амарант. Перспективам цієї смарт–культури у ХХІ ст. під час конференції буде присвячено виступ голови Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександра Дуди та доцента Дніпровського державного аграрно–економічного університету Світлани Миколенко.
«Посівні площі під амарантом в Україні протягом останніх трьох років зросли з 800 до 3000 тис. га. Зростання зацікавленості у вирощуванні цієї культури серед українських фермерів пояснюється високою прибутковістю реалізації амаранту та продукції його переробки. З одного га посівної площі культури можна отримати до 250 тонн зеленої маси рослини та до 5 тонн товарного насіння, реалізувавши яке можна отримати до 1800 $/га. Переробивши ж насіння на крупу та екстракційну олію чи шрот виробник може заробити в понад вдвічі більше – $3700/га»,- зазначає Олександр Дуда.
В Україні з амаранту виготовляють олію, борошно, шліфовану крупу, пластівці, хлібобулочні, кондитерські та макаронні вироби, сухі сніданки, фармацевтичні препарати та косметичні засоби, йогурти.
Зазначимо, що міжнародна конференція «From Local to Global: суперфуди, технології, ринки» відбудеться 27 жовтня. Організатор події — агромедіа-агенція SAPIENZA за підтримки компанії «Київський міжнародний контрактовий ярмарок».
Місце зустрічі: м. Київ, Міжнародний виставковий центр (Броварський проспект 15), виставка AgroComplex 2021. Початок о 12:00.
Участь у конференції безкоштовна за умови обов’язкової попередньої реєстрації: http://surl.li/afztj.
